BoCari-engineering-logo-01

Duurzaamheid en innovatie

Achtergrond 

BoCari staat voor goede samenwerkingen tussen vakkundige technische professionals en ondernemingen. Waarin er een milieuverantwoord product wordt aangeleverd dat volledig aan de doelstellingen van de opdrachtgever voldoet, binnen de industrie maakt BoCari de vertalingen van processen naar functies. Hierbij behoren projectmanagement en multidisciplinaire vakkennis tot de sterke punten van BoCari. Er worden doeltreffende totaaloplossingen voor industriële processen en consultancy-diensten aangeboden. Onderwerpen als projectengineering, procesautomatisering, projectimplementatie en projectmanagement zijn erg belangrijk in deze processen en diensten. De langdurige stabiele klantrelaties worden erg gewaardeerd. 

Succes van duurzame innovatie 

Bedrijven kunnen innoveren door middel van onderzoek en het lanceren van nieuwe producten of diensten, maar ook het aanpassen van processen kan een innovatie betekenen. Dit noemen we proces innovatie. Er zijn verschillende gebieden waarop bedrijven duurzamer kunnen worden. Milieutechnologie is het richten op milieuvriendelijkere productieprocessen zoals het opwekken van duurzame energie door middel van zonnepanelen en windenergie. Eco-producten of eco-diensten zijn nieuwe milieuvriendelijke producten en/of diensten die worden gecreëerd zoals producten gemaakt van recyclebare materialen en hergebruik. Daarnaast kunnen bedrijven milieuvriendelijke veranderingen realiseren in de waardeketen op het gebied van logistiek of het netwerk.

Duurzame innovatie op het gebied van energie

De energietransitie houdt in dat het energiesysteem in Nederland moet veranderen om de hoeveelheid CO2-uitstoot te verminderen. Momenteel hebben de innovaties op het gebied van energie betrekking tot onder andere energieopslag en het voorkomen van rendementsverlies bij zonne-energie en warmtepompen, duurzame mobiliteit, waterenergie en de slimmere verdeling van elektriciteit door middel van software. Ook worden de verschillende manieren om op natuurlijke wijze energie op te wekken gecombineerd of op een andere manier gepresenteerd, zoals de ‘bomen’ die energie opwekken door middel van zon, wind en warmte en vliegende windturbines.

Investering

De interesse naar nieuwe energiebronnen is een trend van de afgelopen jaren en is ook erg belangrijk voor de samenleving. In de SDG’s (sustainable development goals) lees je ook dat er een streven is naar betaalbare en duurzame energie voor iedereen op de wereld.

Ondanks de specialisaties investeert BoCari in Duurzaamheid en Innovatie.  Op deze manier zijn wij als bedrijf altijd op zoek naar vernieuwing en kunnen wij uitbreiden naar nieuwe expertise namelijk de energie transitie en energiebesparing binnen de industrie. 

BoCari groeit op deze manier dus mee met de tijd en kan als samenwerkingspartner fungeren voor zowel klein- en grootschalige projecten. 

menuarrow-downcross-circle